Weather Pictures International

Weather Pictures International werd in 1994 opgericht.

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het fotograferen en filmen van velerlei onderwerpen. De beelden zijn in een grote databank opgenomen en kunnen door derden worden gebruikt. Het WPI-archief bevat een enorme verscheidenheid aan onderwerpen maar is gespecialiseerd in items die nadrukkelijk aan het weer, de sterrenkunde en de luchtvaart zijn gekoppeld. Het beeldmateriaal is vastgelegd op vele tienduizenden dia’s en op videodragers (S-VHS en HI-8).

De beelden worden gebruikt onder andere gebruikt door uitgeverijen, televisieproducenten, marketing- en reclameorganisaties en talrijke andere bedrijven.

Bij het beeldmateriaal kan ook bijbehorende tekst worden aangeleverd.

In 1996 verscheen het boek Weergaloos Nederland.
WeergaloosNederland.jpg (15277 bytes)

Auteurs waren KNMI persvoorlichter Harry Geurts en ondergetekende. De illustraties in het boek waren voor het grootste deel afkomstig uit het archief van WPI.

In 1999 verscheen het boek Zonsverduistering, de eclips van 11 augustus 1999. Voorpagboek-klein-30.jpg (31595 bytes)

Ook dit boek kende twee auteurs. Samen met Harry Otten (directeur van Meteo Consult) werd dit werk opgezet om het grote publiek tijdig te informeren over het unieke natuurverschijnsel.

Wederom werden de illustraties voor dit boek grotendeels uit het WPI archief gehaald.

Wilt u meer weten over Weather Pictures International dan kunt u uw vragen op diverse manieren kwijt. Hieronder enkele gegevens:

Adres: Akker 141
PC/Woonplaats: 3732 XD De Bilt
Telefoon: 030-2204268
e-mail: info@weerboek.nl
Internet: http://www.weerboek.nl

Jacob Kuiper